Naponta 50-150 szál hajunk elvesztése megengedett. A hajhullás ,mint betegség több féle kéképen is jelentkezhet, különböző típusai léteznek, amelyeket kiváltó okuktól, intenzitásuktól, méretük és formájuktól függően sorolunk kategóriákba. A legáltalánosabb hajhullás napi kb.80 hajszál elvesztésével jelentkezik, fizikai vagy testi tünetek nélkül, és nem vezet a teljes hajkorona ritkulásához.

Okai sokfélék lehetnek, pl.kisebb családi problémák, munkahelyi stresszhelyzetek, elhanyagolt étkezés, legyengült immunrendszer,1-2 hétig tartó lázas állapot, gyógyszerek mellékhatása, hirtelen diéta, aktív állapotú gyomor vagy bélfekély, átmeneti nőgyógyászati problémák, rossz fog, stb. Az ilyen okokból eredő hajhullás nem tömeges hajvesztést jelent,és nem alakulnak ki ritkult vagy nett(kopasz) foltok,bár néhány az előbb felsorolt okok közül előidézhet foltos hajvesztést(alopecia areata) is, ha krónikussá vagy súlyossá válik.Pl. az egyénre erősen ható munkahelyi stressz,a fejbőrön megjelenő 10-20 forintos méretű nett(kopasz) foltok megjelenését okozhatja.Az ilyen foltok kialakulása nagyon gyors,1-2 hét alatt,akár csomókban hullik a haj, de ezt a típust lehet a leggyorsabban, és leglátványossabban visszanöveszteni.

A hajnak három fázisa van. Első az anagén, azaz élő fázis, ami nőknél 6-8, a férfiaknál 5-7 év. Ilyenkor növekszik, él és szép a haj. A körülbelül 5 – 15 napig tartó katagén fázis a következő, amikor meghal a haj. A telogén fázis pedig 3- 3,5 hónap, amikor már nem él a hajhagyma, hanem elszarusodik és kifordul a fejbőrből. Ebből adódóan ha valaki azt észleli, hogy hullik a haja, akkor az 3-4 hónappal korábbra vezethető vissza.

Monilethrix hajhullás

Gyerekkorban megjelenő/eltűnő foltokkal kezdődik. Serdülőkorban a szempilla, a szemöldök, és a testszőrzet elvesztése következhet. Néhány hét alatt lezajlódhat. Genetikai oka van. Részben gyógyítható.

Seborreás hajhullás

Tünetei azonosak a férfias tipusú hajhullással, de az oka több féle lehet. Gyógyítható.

Kismamák hajhullása

Várandós állapotban és szoptatás alatt jelentős hormonális változás, esetleg vashiány jön létre, ami befolyásolhatja a haj minőségét. Ilyenkor gyorsulhat a nyugalmi állapotban levő hajszálak kihullása. Ez egy átmeneti állapot, melyet megfelelő hajkészítmény alkalmazásával egyensúlyban lehet tartani, és a haj szebb lesz, mint régen.

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:

 

OLAJESSZENCIA HAJHULLÁSRA

Magas koncentrátumú termék, speciális tulajdonságokkal rendelkező oldat, amely hajhullás esetén felerősíti a trichológiai kezeléseket. Tegyük közvetlenül a fejbőrre, vagy 9–36 cseppet igénynek megfelelően keverjünk bele az ORising pakolásba, hajfürdőbe.

Kiszerelés: 30 ml

 

VS/I OLAJESSZENCIA

Paprika és fahéj kivonatainak köszönhetően hatékonyan stimulálják a nyirokkeringést és a kapilláris keringést. Intenzív hajhullás kezelésekor egy linfodrenázs masszázst végez a fejbőrön.

Tegyünk fel a fejbőrre 5–9 csepp olajesszenciát, masszírozás nélkül. 5 perc után folytathatjuk a kezelés következő fázisát.

Kiszerelés: 30 ml-es flakon

 

HAJHULLÁS ELLENI FITOESSZENCIÁLIS HAJFÜRDŐ

Természetes alapanyagainak (csalán, kakukkfű, levendula, szalvia) köszönhetően nélkülözhetetlen kozmetikai készítmény a hajhullás kezelésében. Finoman tisztít, figyelembe veszi a fiziológiai pH-értéket. Finoman masszírozva tegyük fel a nedves hajra, öblítsük le, majd ismételjük meg a műveletet

Kiszerelés: 250 ml, 500 ml, 750 ml

 

TONIK AMPULLA HAJHULLÁS KEZELÉSÉRE

A hajhullás fenntartó kezelésre szolgáló kozmetikai készítmény természetes aktív hatóanyagokban gazdag. Folyamatos használata teljes tápláló hatást fejt ki.

A hajfürdő használata után tegyük fel a terméket a fejbőrre, majd néhány percig finoman masszírozzuk. Ne öblítsük le.

Kiszerelés: 6–12 fiolás dobozban, 100 ml

 

hajgyogyasz-aruhaz-hajni

 

Várjuk szeretettel!

Urbin Mihályné Hajnalka

 

 

Cégünk megkapta az ORising MEGBÍZHATÓ CÉG TANÚSÍTVÁNYT!

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

 

Telefon: +36 (1) 950-20-27

Telefon: +36 (20) 991-2477

E-mail: hajgyogyaszaruhaz@gmail.com