A túlzott mennyiségű zsír sok negatív hatást von maga után: hajhullást, mikróbák és gombák megtelepedését, a fiziológiai pH érték elmozdulását. A hajzsírosodás gátolja a hajhagyma oxigén ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás. Az ORising a zsírtúltermelődést specifikált anyagokkal állítja meg, melyek kizárólag természetes alapanyagokból készülnek. A szőrszálakra erős hatással vannak a különféle hormonok, de a hajra legerősebben a női hormonok hatnak. Ezért van kevesebb nőnek vékony haja, mint férfinak. Más adatok azt bizonyítják, hogy a női haj gyorsabban nő. A zsírosodásért a férfi hormonok a felelősek, ezért a gyerekeknek nem is zsírosodik a hajuk. Zsíros haj kamaszkorban Ez egy természetes jelenség, a faggyútermelés ilyenkor intenzívebb. A hajzsírosodás az életvitel, étkezés, mozgás, stb. átgondolásával és megfelelő hajkészítmény használatával egyensúlyban tartható.
Folyékony zsírosodás

A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír nem csak a szőrtüszőbe, hanem a száli részre is szétterül. A hajszál zsíros, szagos, nehéz. A fejbőrön mivel nagyobb mennyiségben és folyékonyabb állapotban van jelen a faggyú, ezáltal a fejbőrről a savköpeny takaró egy részét és ph-ját nem képes biztosítani és így visszatapad a felhám rétegeibe, ami viszkető hajhullást, fejbőr viszketést eredményez.
Faggyúsodás

A sebohrea nem csak esztétikai probléma. Viselőjének a látványon túl más kellemetlenségeket is okozhat. A betegség kialakulása alapvetően alkati tényezőktől, genetikai adottságoktól függ. A pubertáskor után mindkét nemnél egyaránt előfordulhat. A túlzott faggyyú termelődés,komoly gondokat okoz a tüszőben,elzárja az oxigén útját, anyagcsere zavar léphet fel,innentől kezdve,a hajritkulás hátterében akár ez a probléma is állhat.
Igen hajritkulás, mert itt hullást nem igen tapasztalunk,csak először a tartása romlik,minősége változik,majd azt tapasztaljuk,hogy kevesebb a hajunk.
SEBORRHEÁS DERMATITISZ

A seborrheás elváltozások elsősorban az arc, a dekoltázs, a hát felső részére és a hajas fejbőr területére lokalizálódnak. A seborrheások egyébiránt hajlamosak a hajzsírosodásra, a hajkorpásodásra, időnként duzzadt pattanások (acne tipusú) jelennek meg a bőrükön, illetve kialakulhat náluk seborrheás dermatitis (bőrgyulladás) is. Súlyosabb esetben a tünetek szóródhatnak az arc és test területeire is.
A betegség szaporodási tendenciája olyan mértékű, hogy 10 év alatt az arány teljesen megfordult,ma már 10-ből 9 eset seborrheás dermatitisz a korpásodás miatt bejelentkezők közül! 10% helyett 90%! Megrendítő, főképpen azért, mert az emberek még ilyen aránynál sem tudnak szinte semmit erről a betegségről, nemhogy a kezelési lehetőségeiről. Azért írom, hogy a kezelési lehetőségeiről és nem a gyógyítási lehetőségeiről, mert ráadásul nem gyógyítható! Ahhoz, hogy értsék, inkább nézzük az alapjaitól a betegséget. A seborrheás dermatitisz genetikailag kódolt minden emberben, mint a herpesz vírusok,vagy a pikkelysömör(psoriazis) is. Ezek nem elkapható, hanem aktíválódó betegségek. Ha egyszer aktiválja bármelyik genetikai betegségünket a szervezetünk, onnantól már a testünk aktív részévé válik,aminek tünetei hol aktívak, hol passzívak,azaz ezeknek a betegségeknek van nyugalmi, tünetmentes időszaka, vagy erős, fájdalmas, gyulladt(v.irritált) tünetű időszaka is. Pl. ha egyszer már volt herpeszünk, akkor bármikor aktiválódhat(herpes simplex)a száj körüli zónában. A seborrheás dermatitisz is rendelkezik ilyen váltakozó időszakokkal, ám nem fizikai kontaktus által aktiválódik(mint ahogy az egyik herpeszes fertőzi a másik herpeszest), hanem stressz által. Tünetei jellegzetesek,bár laikusok számára korpának tűnhet. A bőr bepirosodik, a felszíne lemezes hámlásba kezd,viszket,viszont csak bizonyos területekre koncentrálódik. A tüneti foltok elhelyezkedése jellegzetes. A hámló,viszkető, vöröses foltok a homlok kontúron, a szemöldökben, az orrtőnél, a pajeszokon, a fülek mögötti zónákban,a hallójáratokban, a fülkagylókon, és a tarkón helyezkednek el tipikusan, viszont amíg aktív a betegség, állandóan „vándorolnak”, azaz kijön néhány folt, majd néhány nap múlva elhalványodik, hogy kicsit arrébb újra megjelenjen. Ez a betegség a szó szoros értelmében nem minősül súlyosnak, viszont a tünetei rendkívül kellemetlenek,esztétikátlanok, ráadásul orvosilag gyógyíthatatlan. Ahogy a beteg leterheltebb, stresszesebb időszakot él meg,a betegség azonnal aktiválódik, a tünetei robbanás szerűen elborítják a fejbőrt(nyaknál lejjebb nem húzódik a betegség, ellentétben a psoriazissal). Férfiaknál gyakoribb,ráadásul a szakáll és bajusz szőrzetben is megjelenik. Speciális kezelést igényel, bár az csak tüneti,ecsetelő jellegű lehet. Amíg aktívak a tüneti foltok, azokat minden nap be kell kenni, hogy csökkentsük a bőr gyulladtságát. Ha a betegség nem is gyógyítható, de ezzel a speciális kezeléssel legalább a tünetei gyorsan csökkenthetők, így olyan, mintha elmúlt volna. Egészen addig, amíg egy újabb adag stresszel nem aktiváljuk a tüneteket, és mivel a mai világ embere egyre stresszesebb és leterheltebb, a seborrheás dermatitisz népbetegséggé válhat, ha még nem az………

Ezért is fontos hogy ne magunkat diagnosztizáljuk, hanem legalább a vizsgálat részét bízzák szakemberre!

Az O’Rising gyógynövényes termékek szabályozzák, illetve normalizálják a faggyúmirigyek és izzadságmirigyek müködését.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:
FITOESSZENCIÁLIS HAJFÜRDŐ ZSÍROS FEJBŐRRE ÉS HAJRA

Kozmetikai készítmény zsíros fejbőrre és hajra. Kakukkfű- és citromfű-tartalmának köszönhetően kiegyensúlyozott hatást fejt ki a zsíros fejbőrön. Finoman masszírozva tegyük fel a nedves hajra, öblítsük ki, majd ismételjük meg a műveletet.

Kiszerelés: 250 ml, 750 ml

 

ZSÍROSODÁS ELLENI OLAJESSZENCIA

Magas koncentrátumú termék: kakukkfű, menta, levendula, szalvia, citromfű, izsóp, hárs tartalommal. Speciális tulajdonságokkal rendelkező termék zsírosodásra és hiperhidrózis fejbőrproblémákra. Tegyük közvetlenül a fejbőrre vagy 9–36 cseppet igénynek megfelelően keverjünk bele az ORising pakolásba, hajfürdőbe.

Kiszerelés: 30 ml

 

TONIKAMPULLA ZSÍROS HAJRA ÉS FEJBŐRRE
Hatóanyagainak köszönhetően (kakukkfű) szabályozza a zsírtermelődést, ajánlott zsíros fejbőr esetében használt kezelésekkor, valamint hiperhidrózis problémákra. A speciális hajfürdő használata után tegyük fel a fejbőrre, néhány percig masszírozva. Ne öblítsük le.

Kiszerelés: 6–12 fiolás doboz (1 fiola/10 ml), 100 ml

 

PAKOLÁS CITROMFŰ OLAJESSZENCIÁVAL
Különösen hiperhidrózis esetén, toxikus, zsíros fejbőrre ajánlott. Megvédi a fejbőr savas (pH: 5,8) hidrolipid rétegét.
Tegyünk fel a fejbőrre 10–20 ml-t, masszírozzuk, hagyjuk pár percig, majd öblítsük ki.

Kiszerelés: 150 ml, 250 ml, 500 ml

 

GARANCIA:
Akinél az első 8 héten nem érek el eredményt,annak vissza adom a vizsgálat árát!

 

hajgyogyasz-aruhaz-hajni

 

Várjuk szeretettel!

Urbin Mihályné Hajnalka

 

 

Cégünk megkapta az ORising MEGBÍZHATÓ CÉG TANÚSÍTVÁNYT!

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

 

Telefon: +36 (1) 950-20-27

Telefon: +36 (20) 991-2477

E-mail: hajgyogyaszaruhaz@gmail.com