Száraz korpa ( Pityriasis Simplex )

Sajnos ennél a korpa tipusnál gyakran előfordul, hogy az egyik napról a másikra bekorpásodik. A Pityrosporum Ovalis nevü mikrogomba okozza, ill. ennek hirtelen elszaporodása, mivel normálisan szimbiózisban él a fejbőrünk savköpenyével. Elszaporodását elősegítheti: ha megfázik a fejbőrünk (kora tavasszal a leggyakoribb), de az is, ha túl lúgos sampont használunk a savas fejbőrön, így felborítjuk a bőr pH egyensúlyát. A korpa önmagától ritkán múlik el.

Ha természetes alapanyagú antibiotikumot használunk (izlandi zuzmó), az eredmény gyors és látványos, mellékhatások nélkül gyógyulhat meg, mivel nem vegyi anyagot: ként stb. használunk. Így a pH érték helyreáll a fejbőrön, a Pityrosorum ovalis jelenléte a normál méretűre csökken, a korpadarabok pedig eltűnnek.

Zsíros korpa (Pityriasis Steatoide)

Corine Bacterium okozza. Ez a baktérium a tüszőben él, a zsíros korpa a fejbőrben alakul ki, és a fejbőrnek furcsa szaga lesz. Kiváltó okai belső eredetűek: okozhatja túlzott stressz, a tüszők eltömődése, vagy a hormonális egyensúly felbomlása. A hajgyógyászati kezelések a problémát teljesen megszüntetik, azonban a belső okok kezelése orvosi feladat lehet.

 

Seborrheás Dermatitisz

Ezt a betegségtípust nagyon sokszor összekeverik a korpásodással, ezért körültekintő vizsgálatra van szükség,mert a tünetei nagyon hasonlóak a korpásodáshoz. Fejbőrhámlás,viszketés kíséri.

A seborrheás dermatitisz genetikailag kódolt minden emberben, mint a herpesz vírusok,vagy a pikkelysömör (psoriazis) is. Ezek nem elkapható, hanem aktíválódó betegségek. Ha egyszer aktiválja bármelyik genetikai betegségünket a szervezetünk, onnantól már a testünk aktív részévé válik, aminek tünetei hol aktívak, hol passzívak, azaz ezeknek a betegségeknek van nyugalmi, tünetmentes időszaka, vagy erős, fájdalmas, gyulladt (vagy irritált) tünetű időszaka is. Pl. ha egyszer már volt herpeszünk, akkor bármikor aktiválódhat (herpes simplex) a száj körüli zónában. A seborrheás dermatitisz is rendelkezik ilyen váltakozó időszakokkal, ám nem fizikai kontaktus által aktiválódik (mint ahogy az egyik herpeszes fertőzi a másik herpeszest), hanem stressz által. Tünetei jellegzetesek, bár laikusok számára korpának tűnhet.

A bőr bepirosodik, a felszíne lemezes hámlásba kezd, viszket, viszont csak bizonyos területekre koncentrálódik. A tüneti foltok elhelyezkedése jellegzetes. A hámló, viszkető, vöröses foltok a homlok kontúron, a szemöldökben, az orrtőnél, a pajeszokon, a fülek mögötti zónákban, a hallójáratokban, a fülkagylókon és a tarkón helyezkednek el tipikusan, viszont amíg aktív a betegség, állandóan „vándorolnak”, azaz kijön néhány folt, majd néhány nap múlva elhalványodik, hogy kicsit arrébb újra megjelenjen. Ez a betegség a szó szoros értelmében nem minősül súlyosnak, viszont a tünetei rendkívül kellemetlenek, esztétikátlanok, ráadásul orvosilag gyógyíthatatlan. Ahogy a beteg leterheltebb, stresszesebb időszakot él meg, a betegség azonnal aktiválódik, a tünetei robbanás szerűen elborítják a fejbőrt. Férfiaknál gyakoribb, ráadásul a szakáll és bajusz szőrzetben is megjelenik. Ha a betegség nem is gyógyítható, de ezzel a speciális kezeléssel legalább a tünetei gyorsan csökkenthetők, így olyan, mintha elmúlt volna. Egészen addig, amíg egy újabb adag stresszel nem aktiváljuk a tüneteket, és mivel a mai világ embere egyre stresszesebb és leterheltebb, a seborrheás dermatitisz népbetegséggé válhat.

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:

 

KORPÁSODÁS ELLENI TONIKAMPULLA IZLANDI ZUZMÓ KIVONATTAL

Angyalhaj és izlandi zuzmó kivonatokban gazdag termék, amely megszünteti a korpásodási problémákat, megőrizve a fiziológiai pH értéket (pH 5,8).

A nedves fejbőrön egyenletesen oszlassuk szét az ampulla tartalmát, majd finoman masszírozzuk. Ne öblítsük le.

Kiszerelés: 12 fiola (1 fiola/5 ml), 100 ml

 

ZSÍROS KORPA OLAJESSZENCIA

Magas koncentrátumú termék: menta, levendula, boróka, angyalhaj, kakukkfű, rozmaring kivonattal. Speciális gyógynövényes párlat, amely seborrheas dermatitis és zsíros korpa esetén hatékonyabbá teszi a kezeléseket.

Tegyük közvetlenül a fejbőrre vagy 9-36 cseppet igénynek megfelelően keverjünk bele az ORising pakolásba, hajfürdőbe.

Kiszerelés: 30 ml

 

KORPÁSODÁSGÁTLÓ PAKOLÁS NYÍRFA KIVONATTAL

Gyógynövényes készítmény, amely tisztító és fertőtlenítő hatást fejt ki. Különböző típusú gombákra és korpásodás megelőzésére, kezelésére szolgáló pakolás. A korpásodás elleni fitoesszenciális samponnal történő hajmosás előtt vagy után is lehet alkalmazni.

Kb. 10–20 ml-t tegyünk fel a fejbőrre a pakolásból, masszírozzuk be, majd néhány perc elteltével alaposan öblítsük le.

Kiszerelés: 150 ml, 250 ml, 500 ml

 

FITOESSZENCIÁLIS KORPÁSODÁS ELLENI HAJFÜRDŐ IZLANDI ZUZMÓ KIVONATTAL

Korpásodás elleni gyógynövényes készítmény, amely megőrzi a fiziológiai pH értéket (pH 5,8). Alkalmazható intenzív zsiros korpa, száraz korpa és gombásodás elleni kezelésekben.

Finoman masszírozva tegyük fel a nedves hajra, majd öblítsük le, egy-két perc elteltével ismételjük meg a műveletet. Végül jól öblítsük ki.

Kiszerelés: 250 ml, 500 ml, 750 ml

 

GARANCIA:
Akinél az első 8 héten nem érek el eredményt,annak vissza adom a vizsgálat árát!

 

hajgyogyasz-aruhaz-hajni

 

Várjuk szeretettel!

Urbin Mihályné Hajnalka

 

 

Cégünk megkapta az ORising MEGBÍZHATÓ CÉG TANÚSÍTVÁNYT!

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

 

Telefon: +36 (1) 950-20-27

Telefon: +36 (20) 991-2477

E-mail: hajgyogyaszaruhaz@gmail.com