A természetes, nem vegykezelt hajszálnál a kettéálló hajvégek figyelmeztetnek arra is, hogy hajhagymáink nem megfelelő tápanyaggal vannak ellátva. Mindenképpen javasolt a fejbőr és a hajhagyma alapos vizsgálata is.

Mert a mondás igaz:

“A haj szépsége a fejbőrből születik!”

haj szárazsága lehet azoknál az embereknél is probléma, akik kevés folyadékot fogyasztanak. A méreganyagok felhalmozódhatnak a hajgyökér környezetében, elváltozásokat okoznak a hajhagymán, így kialakulhat a szerkezet kiszáradása.

A mások fontos szempont pedig a kollagén molekulák pótlása, mivel a hajhagyma egy elhalt szaru, ami a kollagéntől lesz rugalmas. Ez megtaláható a hámsejteknél a hagymák közelében.

A kollagénben található fehérje fő alkotóeleme és tápláléka hajunknak.

Az emberi hajszálat egy rugalmas külső réteg veszi körül, mely óvja a hajszál belsejét. Egyrészt védi a mechanikai hatásoktól, másrészt megőrzi nedvességtartalmát. Ha ez a külső réteg megsérült, akkor nem tudja többé betölteni védelmi funkcióját.

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor általában nem múlik el magától, “nem nő le a haj”, nem szűnik meg a probléma, ha csak egyszerűen levágják a töredezett végeket.

A haj 97 %-a egy keratin fehérje, 3%-a pedig víz. A haj külső védőrétegét lemezkék alkotják, melyek egymást tetőcserép-szerűen fedik, a hajszál belsejének védelmét szolgálják. A lemezkéket a faggyúmirigyek által termelt olajos anyag vonja be, mely védi a hajszálat a károsító környezeti hatásoktól. A cuticula állapotától függ a haj fényessége. Minél szabályosabban fedik egymást a cuticula lemezkék, annál selymesebb és fényesebb a haj, mivel visszaveri a fényt. Amikor száraz, fénytelen, töredezett a haj, az a cuticula károsodásának következménye.

A velőállomány a hajszál közepén helyezkedik el, ami a hajszemölcshöz csatlakozik, ez biztosítja az anyagok és a levegő átjárását mindkét irányba.

A hajunknak rengeteg kollagénre van szüksége, ez a fehérjemolekula az elsődleges építőeleme hajunknak. Vigyázzunk a klóros vízzel, a forró hajszárítóval és a káros napsugárzással.

 

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK:

 

KÓKUSZOLAJOS HAJFÜRDŐ

A vegykezelt vagy a környezet káros hatásai (szél, nap stb.) által kialakult száraz hajnak puhaságot és rugalmasságot kölcsönöz.

Finoman masszírozva tegyük fel a nedves hajra, öblítsük ki, majd ismételjük meg a műveletet 2–3 perc elteltével.

Kiszerelés: 250 ml, 750 ml

 

KÓKUSZOS HAJPAKOLÁS

Hidratáló és tápláló hatást fejt ki a haj szerkezetében. Nem nehezíti a hajat, puhaságot és dússágot kölcsönöz a roncsolt hajnak. A speciális hajsampon használata után a nedves hajra egyenletesen vigyük fel a pakolást, majd fésüljük be a haj hosszába és a hajvégekbe. Néhány perc elteltével langyos vízzel öblítsük ki.

Kiszerelés: 150 ml, 250 ml, 500 ml

 

PROTEINES ERŐSÍTŐ AMPULLA

Az aminosavakban gazdag termék természetes újraépítő hatását fejti ki a hajon, puhaságot és fényt kölcsnözve. A speciális hajfürdő használata után egy fiola tartalmát egyenletesen oszlassuk szét a hajon, majd folytassuk a frizurakészítést. Ne öblítsük le.

Kiszerelés: 6–12 fiolás doboz (1 fiola/10 ml), 100 ml

 

MINERALIZÁLÓ TONIKAMPULLA

Magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően nagymértékben táplálja a hajat és a fejbőrt, fényessé téve azt. Használata ajánlott száraz, nehezen kezelhető haj esetében. Összekeverhetjük a dauervízzel vagy a hajfestékkel, megelőzve a fejbőrre kifejtett agresszív hatást.

A speciális ORising hajfürdővel történő hajmosás után a nedves hajra tegyük fel az ampulla tartalmát, majd 2–3 perc elteltével bő vízzel öblítsük ki.

Kiszerelés: 6-12 fiola, 100 ml

 

hajgyogyasz-aruhaz-hajni

 

Várjuk szeretettel!

Urbin Mihályné Hajnalka

 

 

Cégünk megkapta az ORising MEGBÍZHATÓ CÉG TANÚSÍTVÁNYT!

 

Hívjon minket bizalommal!

Jelentkezzen be hozzánk, várunk mindenkit szeretettel!

 

Telefon: +36 (1) 950-20-27

Telefon: +36 (20) 991-2477

E-mail: hajgyogyaszaruhaz@gmail.com